Dolfijnenklas K3M

Dolfijnenklas K3M

maandag 23 maart 2020


Enkele telspelletjes rond het thema "Pasen".

Paaseieren tellen ( nodig: zak met paaseieren of iets die de eitjes vervangen mss chocolade 😊)
De paashaas is de tel kwijt. Hoeveel eieren had hij nu? De hele nacht heeft hij geteld en toen hij bijna klaar was, vergat hij waar hij was gebleven. Kunnen jullie helpen met tellen? Tel alle eitjes uit de zak ( tot 10 is ok, tellen tot 20 mag) Tel ze één voor één, leg ze in een rij. Maak samen met je kind groepjes van 2,  3 en 4 eitjes. Verdeel de eieren over mandjes of kleine doosjes.  Bijvoorbeeld: in dit mandje mogen er 2 eitjes.
Wat ook leuk  is als je kleine popjes/ legomannetjes hebt dan kan je bij elk popje 1 of meerdere eitjes laten leggen. Je kan ook vragen dit popje heeft grote honger en wil er 2 eten. Zo tellen ze al spelend zonder te beseffen.

Eitjes in de eierdoos tellen   (nodig:  paaseitjes echt of van plastiek, eierdoos voor 10 eitjes)
Vul de doos met 6 eitjes. Leg de eitjes per 5 naast elkaar. De kinderen mogen raden hoeveel eieren ze denken dat er in de doos zitten.
Door de aantallen te zien die over blijven kunnen ze de aantallen raden.
Kijk samen hoeveel eitjes in de doos zitten en tel ze samen. Speel vervolgens flitsspelletjes met de doos. Stop een aantal eieren in de gaten en laat dit even zien aan je kind. Doe dan de doos dicht en vraag: Hoeveel eitjes zag je? Terug samen tellen om te kijken of dit klopt.


Afbeeldingsresultaat voor eitjes pasen
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten