Heel wat kleuters zijn
al aan de slag gegaan met zoutdeeg.
Voor de kleuters die dit ook eens willen proberen, hieronder het recept :
Voor de kleuters die dit ook eens willen proberen, hieronder het recept :
DIT HEB JE
NODIG:
- 1 kop zout
- 3 koppen bloem (geen zelfrijzende bloem)
- 1 kop water
- een eetlepel olie (aardnoot, maïs of olijf)
- een grote, stevige kom
ZO MAAK JE HET:
- Meng het water en het zout in de grote kom.
- Voeg beetje bij beetje bloem toe en kneed het
deeg met je (propere) handen. Een favoriete bezigheid van kinderen!
- Giet een eetlepel olie op het deeg en kneed alles
goed samen.
- Als het geheel te korrelig en droog is, voeg dan
nog enkele druppels water toe. Als het deeg te nat is, voeg dan een heel
klein beetje bloem toe.
Gebruik vormpjes of gewoon al je
fantasie en maak de leukste figuurtjes uit het deeg.TIP : Maak eens de letters van je naam uit het zoutdeeg 😏
De losse deeltjes verbind je door ze tegen elkaar te drukken of door een vochtig penseeltje.
De losse deeltjes verbind je door ze tegen elkaar te drukken of door een vochtig penseeltje.
DROGEN
De droogtijd
hangt af van de dikte van het deeg. Bak 1 tot 3 uur in een oven van 100° of
laat je knutselwerkjes een dag drogen op de verwarming.
Tip : als je vooraf (voor het bakken of drogen een gaatje in
het deeg maakt, kan je achteraf een touwtje aan vastbinden.)
Hieronder de foto's van Aurélie en Niene 😊
Geen opmerkingen:
Een reactie posten