Dolfijnenklas K3M

Dolfijnenklas K3M

donderdag 2 april 2020



Heel wat kleuters zijn al aan de slag gegaan met zoutdeeg.
Voor de kleuters die dit ook eens willen proberen, hieronder het recept :
DIT HEB JE NODIG:
  • 1 kop zout
  • 3 koppen bloem (geen zelfrijzende bloem)
  • 1 kop water
  • een eetlepel olie (aardnoot, maïs of olijf)
  • een grote, stevige kom
ZO MAAK JE HET:
  • Meng het water en het zout in de grote kom.
  • Voeg beetje bij beetje bloem toe en kneed het deeg met je (propere) handen. Een favoriete bezigheid van kinderen!
  • Giet een eetlepel olie op het deeg en kneed alles goed samen.
  • Als het geheel te korrelig en droog is, voeg dan nog enkele druppels water toe. Als het deeg te nat is, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.
Gebruik vormpjes of gewoon al je fantasie en maak de leukste figuurtjes uit het deeg.TIP : Maak eens de letters van je naam uit het zoutdeeg 😏
 
De losse deeltjes verbind je door ze tegen elkaar te drukken of door een vochtig penseeltje.

DROGEN

De droogtijd hangt af van de dikte van het deeg. Bak 1 tot 3 uur in een oven van 100° of laat je knutselwerkjes een dag drogen op de verwarming.
Tip : als je vooraf (voor het bakken of drogen een gaatje in het deeg maakt, kan je achteraf een touwtje aan vastbinden.)

Hieronder de foto's van Aurélie en Niene 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten